STAznanost

Letrika Lab se seli na ljubljansko fakulteto za elektrotehniko

Ljubljana, 4. marca - Šempetrska družba Letrika Lab je na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko danes odprla nove prostore, s katerimi se želijo še tesneje povezati s študenti in raziskovalci. Skupaj s fakulteto bodo vzpostavili tudi študentski inkubator in okrepili sodelovanje na razvojnih podjetjih.

"80 kvadratnih metrov s poslovnega vidika ni veliko, gre pa za pomembno simbolično nadgradnjo dosedanjega sodelovanja," je na slavnostni otvoritvi prostorov poudaril predsednik uprave skupine Letrika Edvin Sever.

Brez vlaganj v raziskave in razvoj ter sodelovanja s fakultetami podjetja preprosto ne morejo konkurirati na globalnem trgu. Sodelovanje med razvojnim podjetjem Letrika Lab, ki sodi pod okrilje skupine Letrika, in fakulteto za elektrotehniko zato predstavlja pomemben del v sicer razvejani raziskovalni verigi skupine.

V nove prostore se bo preselila celotna ekipa družbe Letrika Lab, ki se ukvarja z razvojem in raziskavami na področju pogonov in krmilj električnih strojev, uvajanjem novih tehnologij z različnih področij v industrijsko okolje ter uporabo novih materialov in tehnoloških postopkov.

Letrika Lab v prostorih fakultete sicer deluje že vse od ustanovitve leta 2008. Z odprtjem novih prostorov oba partnerja sodelovanje še nadgrajujeta, več sodelovanja pa si obetajo predvsem s študenti, je na dogodku poudaril dekan fakultete za elektrotehniko Igor Papič.