#družba znanost 11.1.2016 15:58

Katičeva in Makovec Brenčičeva za približanje vojaškega izobraževanja šolskemu sistemu

Ljubljana, 11. januarja - Ministrica za obrambo Andreja Katič in ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič sta v Centru vojaških šol govorili o možnostih vključevanja vojaškega izobraževanja v javni izobraževalni sistem. Dogovorili sta se za ustanovitev medresorske skupine, ki bo pripravila predloge dodatnega približevanja vojaškega izobraževanja šolskemu sistemu.

Ljubljana.
Slovenska vojska, vojaki.
Foto: Daniel Novaković/STA

Kot je zapisano na spletni strani ministrstva za obrambo, je šlo za prvi obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport na ministrstvu za obrambo ter v Slovenski vojski, glavna namena obiska pa sta bila predstavitev Centra vojaških šol in preučitev možnosti vključevanja vojaškega izobraževanja v javni izobraževalni sistem.

Naloga danes dogovorjene medresorske projektne skupine bo preučiti možnosti akreditacije in izvedbe programov vojaškega izobraževanja z višjimi ter visokimi strokovnimi šolami in fakultetami. Njena naloga bo tudi preučiti možnost sodelovanja predavateljev Slovenske vojske (SV) pri izvedbi programov in ustanovitve inštituta vojaških ved v SV ter dolgoročno doseči optimizacijo kakovosti izobraževanja in racionalizacijo izvedbe programov ter stroškov, je zapisano v sporočilu.