znanost 3.5.2016 12:57

Kje so meje zmogljivosti baterij?

Ljubljana, 3. maja - V okviru sedmega cikla poljudnoznanstvenih predavanj Znanost na cesti bo v četrtek v Kavarni Union potekalo predavanje z naslovom Kje so meje zmogljivosti baterij? Predaval bo Robert Dominko iz Kemijskega inštituta. Več informacij je na voljo na tej povezavi.

Ljubljana, Kemijski inštitut.
Raziskovalec Robert Dominko je predstavil prispevek s področja akumulatorjev za električna vozila v reviji Science, ki so ga objavili raziskovalci Kemijskega inštituta skupaj z raziskovalci College de France iz Pariza.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Doc. dr. Robert Dominko je znanstveni svetnik na Kemijskem inštitutu v Ljubljani. Doktoriral je leta 2002 na področju kompozitnih materialov za litijeve ionske akumulatorje in vse od začetka doktorata se aktivno ukvarja z raziskavami na področju sodobnih akumulatorskih sistemov.

Na Kemijskem inštitutu vodi skupino raziskovalcev v sklopu Odseka za kemijo materialov. Objavil je več kot 100 izvirnih znanstvenih člankov in ima številne podeljene patente. Sodeluje s slovensko industrijo in s tujimi inštitucijami ter podjetji, med drugim je koordinator dveh evropskih projektov in nosilec projekta s podjetjem Honda.