STAznanost

Slovensko podjetje z inovacijo do zlate medalje na Poljskem

Lodž, 1. oktobra - Slovenca Peter in Tina Kokalj sta s svojim podjetjem AHA Hyperbarics razvila najmočnejšo prenosno hiperbarično komoro na svetu AHA Flex in zanjo prejela zlato medaljo za najboljši medicinski izdelek na nedavnem 24. mednarodnem sejmu Rehabilitacija v mestu Lodž na Poljskem.

Kranj. Hiperbarični sistesm AHA Flex. Foto: AHA Hyperbarics

Kranj.
Hiperbarični sistesm AHA Flex.
Foto: AHA Hyperbarics

Kranj. Hiperbarični sistesm AHA Flex. Foto: AHA Hyperbarics

Kranj.
Hiperbarični sistesm AHA Flex.
Foto: AHA Hyperbarics

Strokovna komisija se je odločala med medicinskimi izdelki 218 razstavljalcev z vsega sveta, so še sporočili iz podjetja AHA Hyperbarics s sedežem na Dunaju in dodali, da je sejem Rehabilitacija na Poljskem eden najpomembnejših tovrstnih dogodkov v evropskem zdravstvu.

"Zelo sva vesela, da je slovenski proizvod z zlatim priznanjem prestal svojo premierno prestavitev. Delali bomo na tem, da AHA Flex postane svetovna znamka," pravi Tina Kokalj.

Sistem AHA Flex sta razvijala tri leta, uporablja pa se lahko za zdravljenje poškodb po raznih nesrečah, blagih travmatskih poškodb možganov, akutne travmatske ishemije, postkomocijskega sindroma, v primeru avtizma, diabetičnega stopala, bolečega mehurja, pri možganski kapi itd.

"Do sedaj smo pomagali mnogim, pomagali smo tudi znanim slovenskim športnikom, da so hitreje okrevali in brez bolečin nadaljevali tekmovalno sezono," je Peter Kokalj, direktor podjetja AHA Hyperbarics.