novica #družba 15.3.2017 16:37

Gea College s projektom spodbuja socialno podjetništvo med mladimi

Ljubljana, 15. marca - Na fakulteti za podjetništvo Gea College bodo 21. marca predstavili mednarodni projekt IdeanNovaShip, ki stremi k spodbujanju mladih s socialno podjetniškimi idejami. Na dogodku bodo predstavniki fakultete iskali inovativne mlade, ki se bodo vključili v usposabljanje za izvedbo lastnih podjetniških idej z družbenim učinkom, so sporočili s fakultete.

Ljubljana.
Mednarodni projekt IdeanNovaShip.
Foto: Gea College

Na predstavitveni dogodek vabijo vse, ki so stari manj kot 28 let, imajo zanimivo podjetniško idejo ter stremijo k družbeno odgovornemu delovanju. Na dogodku bo mladim med drugim na voljo delavnica o pripravi idej na področju socialnega in družbeno odgovornega podjetništva.

Na podlagi predloženih podjetniških projektov bodo trem nadobudnim podjetnikom omogočili brezplačno potovanje v Volos v Grčiji, kjer bo junija potekal dvotedenski pilotni mednarodni izobraževalni tabor Ideation Camp.

Tam bodo mladi lahko razvili svojo podjetniško idejo, pridobili novo in specifično poslovno znanje ter s pomočjo izkušenih mentorjev razvijali svojo podjetniško idejo ter pridobili veliko novega, zelo specifičnega poslovnega znanja.

Prijave podjetniških projektov bodo mladim sicer na voljo do konca marca. Izmed vseh prispelih prijav bodo člani komisije izbrali tri posameznike, ki se bodo udeležili kampa v Grčiji.

Kot je dejala direktorica uprave Gea College Katja Kraškovic, je glavni cilj tabora opremiti mlade, inovativne, prodorne bodoče socialne podjetnike z znanjem, ki ga bodo potrebovali za ustanovitev svojega socialnega podjetja.

"Cilj je, da mladi skozi usposabljanje osvojijo princip delovanja poslovnega modela ali načrta za ustanovitev novega socialnega podjetja, ki bo tudi po preteku morebitnega financiranja in podpore, ki jih zagotavljajo različni državni podporni mehanizmi, sposobno preživeti na trgu."

IdeanNovaShip je projekt, ki se osredotoča na razvoj posebnega programa za usposabljanje mladih ljudi s socialno podjetniškimi inovacijami in idejami. Istočasno projekt stremi tudi k usposabljanju izvajalcev teh izobraževanj oz. programov ter jim ponuja orodja za kakovostno delo z mladimi.

Glavni in dolgoročni cilj projekta je predvsem izboljšanje zaposljivosti mladih v Evropi. Hkrati pa je pomemben tudi vidik osveščanja za družbeno odgovorno ravnanje mladih. Gea College je v projektu, ki združuje šest evropskih partnerjev, edini slovenski partner. Partnerji prihajajo še iz Bolgarije, Turčije, Italije, Španije in Grčije.

Kot je še dejala direktorica, na fakulteti socialno podjetništvo prepoznavajo kot izziv in priložnost za današnjo mladino. "Mladi socialni podjetniki so ljudje z inovativnim umom, sposobni so videti veliko več kot zgolj finančno perspektivo, znajo reševati realne probleme in lahko s svojim delom pomagajo drugim, še posebej ranljivim skupinam v družbi."

Prijave na dogodek so na voljo na http://gea-college.si/ideannovaship-prijava-na-informativni-dan/.