EUface priložnost 14.3.2017 9:00

Francoska vlada ponuja štipendije za študij v Franciji

Ljubljana, 14. marca - Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije za magistrski in doktorski študij na francoskih visokošolskih ustanovah, pa tudi štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente. Na razpis se je mogoče prijaviti do 28. aprila.

Ljubljana.
Študenti.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Štipendije za magistrski študij za obdobje med oktobrom letos in junijem prihodnje leto znašajo 615 evrov mesečno, štipendisti pa bodo tudi oproščeni plačila stroškov vpisa in stroškov za socialno varstvo ter imeli olajšan sprejem v študentski dom.

Kandidati za magistrski študij morajo biti slovenski državljani, stari do 30 let, ki načrtujejo študij v okviru magistrskega programa, ki se zaključi z diplomo francoske visokošolske ustanove.

Štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente prav tako znašajo 615 evrov na mesec, podeljujejo pa jih za obdobje od enega do treh mesecev. Štipendisti bodo tudi oproščeni plačila stroškov vpisa in stroškov za socialno varstvo ter imeli olajšan sprejem v študentski dom.

Kandidati za kratka raziskovalna bivanja za doktorske ali post-doktorske študente morajo biti slovenski državljani, stari do 35 let, z diplomo stopnje najmanj Master 2 ali enakovredne stopnje, ki jo je izdala visokošolska ustanova, vpisani na doktorski študij.