Podjetja Slovenija 14.3.2017 5:00

Slovenija tudi letos na investicijskem sejmu v Cannesu

Ljubljana/Cannes, 14. marca - Agencija Spirit in Mestna občina Ljubljana se bosta tudi letos udeležila mednarodnega investicijsko-nepremičninskega sejma MIPIM, ki bo od danes do petka potekal v francoskem Cannesu. Vlagateljem bodo Slovenijo predstavili kot primerno lokacijo za investicije in jim ponudili sodelovanje pri sedmih že zastavljenih projektih.

Ljubljana.
Javna agencija Spirit Slovenija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz javne agencije Spirit Slovenija, se na sejmu, ki velja za enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu, na več kot 40.000 kvadratnih metrov vsako leto predstavi 2000 razstavljavcev iz 80 držav, obišče pa ga 52.000 obiskovalcev in 4300 vlagateljev.

"Za Spirit Slovenija je MIPIM velika priložnost, da potencialnim investitorjem predstavi slovensko investicijsko okolje ter tudi konkretne investicijske projekte v Sloveniji," so zapisali v Spiritu, ki se bo tudi letos predstavila skupaj z Mestno občino Ljubljana.

Letošnja predstavitev bo temeljila na sloganu "InvestSlovenia - Green. Creative. Smart." Največji poudarek je na Ljubljani, ki je po navedbah Spirita kot glavno mesto prva logična izbira za nepremičninske projekte potencialnih tujih investitorjev. Ljubljana se bo predstavila kot mesto "z visoko kakovostjo življenja za vse prebivalce, kot mesto inovacij, kot privlačna lokacija za investicije, ki je prijazna do tujih investitorjev, in nenazadnje kot mesto z rastočim kongresnim in kulturnim turizmom".

Obiskovalci stojnice se bodo lahko podali na navidezni sprehod po Ljubljani s pomočjo virtualnih očal, saj je bil posebej v ta namen posnet film v 3D-tehniki, ki poleg Ljubljane vključuje tudi sedem investicijskih projektov.

Vlagateljem bodo predstavili projekt ljubljanske železniške in avtobusne postaje Emonika (ocenjena vrednost 250 milijonov evrov), hotelska stolpnica v okviru projekta Tobačna mesto (26,5 milijona evrov), projekt stavbe Šumi (34,5 milijona evrov), projekt družbe Žito Žitna vrata (150 milijonov evrov), projekt stanovanj za starejše ob rehabilitacijskem centru Soča (25 milijonov evrov), projekt stanovanj v Kamni Gorici (50 milijonov evrov) in projekt vhodne stavbe s trgovskim delom in stolpnico v centru Stožice (45 milijonov evrov).

Spirit se bo tudi letos poleg sejma MIPIM udeležila še sejmov Expo Real v Münchnu in CIFIT v Xiamnu na Kitajskem.