#družba 19.3.2017 10:01

Velenjska občina uspešna na razpisu Interreg Srednja Evropa

Velenje, 19. marca - Mestna občina Velenje, ki kot projektni ali vodilni partner sodeluje v več različnih mednarodnih projektih, je bila tokrat s petimi projektnimi predlogi uspešna na drugem razpisu programa Interreg Srednja Evropa. Skupna vrednost odobrenih projektov je 1,1 milijona evrov, od tega je delež Evropskega sklada za regionalni razvoj 85-odstoten.

Velenje.
Mestna občina Velenje.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Od odobrenih petih projektov, v katerih sodeluje, velenjska občina v štirih nastopa kot projektni partner, v enem pa kot vodilni partner.

Dva odobrena projekti sta s področja ohranjanja naravne in kulturne dediščine, in sicer projekta HICAPS in RUINS, s področja energetske učinkovitosti javnih zgradb in infrastrukture sta projekta BOOSTEE in eCentral, s področja okolju prijazne mobilnosti pa projekt z imenom SMART COM, so sporočili z Mestne občine Velenje.

Skupno je bilo v okviru drugega razpisa podanih 211 projektnih predlogov, od katerih je bilo na območju Srednje Evrope odobrenih 50 projektov, za katere bo Evropski sklad za regionalni razvoj v prihodnjih letih prispeval okoli 90 milijonov evrov.

Skupno s 35 projekti, ki so jih odobrili že v prvem razpisu, bo iz omenjenega sklada za vse te projekte namenjenih okoli 160 milijonov evrov. Projekti se lotevajo regionalnih izzivov na področju inovacij, nizkoogljičnega gospodarstva, okolja, kulture in transporta, je navedeno na spletni strani programa Interreg Srednja Evropa.