Slovenija #družba 19.3.2017 11:26

Več interesentov za projekt Tobačna mesto

Ljubljana, 19. marca - Na poziv za zbiranje nezavezujočih ponudb za stanovanjsko-poslovni projekt Tobačna mesto, ki naj bi stal na območju nekdanje tobačne tovarne v Ljubljani, je prispelo več ponudb, je povedal stečajni upravitelj družbe Imos-G Grega Erman. O podrobnostih ni mogel govoriti, ker bo ponudbe prihodnji teden odpiral upniški odbor.

Slovenj Gradec.
Stečajni upravitelj Grega Erman.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Rok za zbiranje ponudb se je iztekel v petek, naprodaj pa je projekt v celoti ali po posameznih delih. Erman je dan pred iztekom roka za STA povedal, da je prejel več ponudb, da pa do odpiranja ponudb na seji upniškega odbora prihodnji teden ne bo imel nobene informacije, kaj piše v ponudbah.

Kompleks je predviden na območju med Tržaško in Bleiweisovo cesto v Ljubljani in obsega 49 nepremičnin, pri čemer je pri dveh manjših zemljiščih Imos-G le četrtinski lastnik. Predvidena je (bila) gradnja okoli 600 stanovanj v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, ter hotela s kongresno ponudbo.

Kot je v petek poročal časnik Dnevnik, so trenutno pridobljena tri gradbena dovoljenja: za podzemni del kompleksa, za komunalno opremo in za tri stanovanjske stolpnice s spremljajočim trgovskim programom.

Za nakup se je ogrevala nepremičninska agencija ABC nepremičnine, ki je januarja napovedala, da bo skušala ustanoviti konzorcij domačih gradbenih podjetij in drugih zainteresiranih vlagateljev za nakup kompleksa. V ABC nepremičnine pred iztekom roka in odpiranjem ponudb STA niso želeli dajati informacij o tem, ali so oddali ponudbo in ali so uspeli oblikovati konzorcij. A v agenciji sicer menijo, da bi bilo bolje projekt prodati v celoti kot po delih.

Na delu nepremičnin v okviru kompleksa po navedbah Dnevnika obstajajo predkupni upravičenci. Večina prostorov v obstoječih stavbah, ki so predmet prodaje, je oddana v najem, z najemniki pa so sklenjene najemne pogodbe za določen čas, najdlje do 30. septembra. Izjema so prostori v najemu države za potrebe upravne enote, kjer bo najem pod pogojem, da bo to potrdilo sodišče, podaljšan do 28. februarja 2018. Prodajalec bo pred izročitvijo nepremičnin kupcu odpovedal vse najemne pogodbe, razen če se bosta dogovorila drugače, je pisal časnik.