Podjetja 15.4.2017 8:03

Nemška podjetja iščejo nove dobavitelje tudi v Sloveniji

Ljubljana, 15. aprila - Slovensko-nemška gospodarska zbornica slovenska podjetja vabi, da se konec maja udeležijo srečanj z 48 nemškimi podjetji, večjimi dobavitelji avtomobilski in strojni industriji v Nemčiji. Gre za dogodek v okviru nabavne iniciative nemškega zveznega združenja za materialno gospodarstvo, nabavo in logistiko (BME).

Ljubljana.
Avtomobilska svečka podjetja Hidria.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Airbus Helicopters, Bosch Rexroth, Draexlmaier, Knauf Engineering, Leifheit in druga nemška podjetja bodo na dogodku iskala nove dobavitelje in srednje in vzhodnoevropskih držav. BME je zaradi velikega zadovoljstva s slovenskimi dobavitelji k partnerstvu pri dogodku že tretje leto zapored povabilo Slovensko-nemško gospodarsko zbornico, so pojasnili v zbornici.

V letošnjem letu med nemškimi podjetji prevladujejo predvsem avtomobilska industrija, predelava kovin in kovinskih izdelkov ter izdelkov iz umetnih in plastičnih mas ter industrija elektrotehnike in elektronike.

Prijave slovenskih podjetij v zbornici sprejemajo do 24. aprila, prijava pa je brezplačna. Na dogodek, ki bo potekal 31. maja v Beogradu, bodo povabljena tista slovenska podjetja, ki jih bodo nemška podjetja prepoznala kot potencialne dobavitelje in partnerje. Preteklo leto je združenje BME na podoben dogodek povabilo 21 slovenskih podjetij.

"Najbolj zaželena so podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kovinskih izdelkov ter izdelkov iz plastičnih mas in gume predvsem za avtomobilsko industrijo. Ponovno povabilo k sodelovanju pa zgolj potrjuje dejstvo, da so slovenski izdelki v Nemčiji zelo cenjeni," je menila predsednica slovensko-nemške zbornice Gertrud Rantzen.