novica 20.4.2017 16:25

Vlada izdala sklep o omejitvah vpisa v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe

Ljubljana, 20. aprila - Vlada je na današnji seji izdala sklep o soglasju k omejitvam vpisa v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2017/2018. Visokošolski zavodi so omejili vpis za skupaj 90 študijskih programov. Hkrati je za direktorja andragoškega centra imenovala Andreja Sotoška.

Ljubljana.
Študent, študentka, študenti, učenci.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Prvi prijavni rok na razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih v študijskem letu 2017/2018 se je iztekel 3. marca, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V prvem prijavnem roku se je na skupaj 18.147 vpisnih mest prijavilo 14.864 kandidatov. Pristojni organi visokošolskih zavodov so sprejeli sklep o omejitvi vpisa za skupaj 90 študijskih programov. Lani je imelo omejitev vpisa 94 študijskih programov, za študijsko leto 2015/16 98 študijskih programov, leto poprej pa 110. Za omejitev vpisa morajo visokošolski zavodi pridobiti soglasje vlade.

Ljubljanska univerza je za en študijski program predlagala povečanje vpisnih mest z omejitvijo vpisa za redni študij - gre za program Multimedija. Mariborska univerza pa je predlagala povečanje vpisnih mest z omejitvijo vpisa za en program za izredni študij, in sicer za program Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov.

Ker sedanjemu direktorju Andragoškega centra RS Sotošku 23. maja poteče mandat, je vlada danes dala soglasje k njegovemu ponovnemu imenovanju za direktorja za mandatno dobo štirih let.

Sotošek je magister znanosti s področja managementa neprofitnih organizacij z več kot petletnimi izkušnjami na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih. Je strokovnjak s področja izobraževanja, kar dokazuje z javno objavljenimi deli in drugimi dosežki na tem področju, so še zapisali na ministrstvu.