Startupi #družba 21.4.2017 15:21

Mariborski dijaki z aplikacijo ProTactics prepričali na kar dveh izborih

Ljubljana, 21. aprila - Ekipa mariborskih dijakov je s svojo aplikacijo ProTactics zmagala na dveh podjetniških tekmovanjih. Prvo mesto je osvojila na državnem tekmovanju Mladi podjetnik Fakultete za podjetništvo Gea College, med tremi najbolj perspektivnimi idejami pa je pristala tudi na izboru javne agencije Spirit Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS).

Ljubljana.
Projekt javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS) Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj.
Foto: Spirit Slovenija

Zmagovalna aplikacija ProTactics ekipe dijakov Srednje elektro-računalniške šole Maribor pomaga trenerjem pri reševanju različnih problemov na treningih in tekmah, saj na enem mestu vključuje vse, kar trener potrebuje za vodenje ekipe. Z njo lahko namreč trener organizira treninge, prikazuje igralcem različne taktične akcije, vodi statistiko in bazo igralcev, je pojasnil eden izmed članov ekipe Marko Kužner.

Na natečaju Fakultete za podjetništvo Gea College je zmagovalna ekipa prejela šolnino za prvi letnik študija podjetništva na Fakulteti za podjetništvo Gea College, v okviru katerega bodo lahko še nadgradili svoje znanje podjetništva. Na tekmovanju Spirit Slovenija in SPS pa so najboljše tri ideje prejele 500 evrov za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje, so sporočili organizatorjev obeh tekmovanj.

Poleg ekipe ProTactics sta tako denarno nagrado prejeli tudi namizna igra z zbiralnimi kartami Team Reality dijakov Srednje elektro-računalniška šola Maribor ter prostočasno igranje iger s ciljem pridobivanja kuponov za popust ByLow dijakov Gimnazije Novo mesto.

Omenjene ekipe so svoje podjetniške ideje razvijale v okviru skupnega projekta Spirit Slovenija in SPS Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj. Kar 150 dijakov in učencev oziroma 32 ekip je svoje poslovne ideje začelo razvijati že lani, projekt pa se je sklenil s torkovim zaključnim srečanjem, kjer so izbrali tri najbolj perspektivne ideje.

Na 21. državnem tekmovanju Mladi podjetnik, ki ga je v četrtek pripravila Fakulteta za podjetništvo Gea College, pa so poleg zmagovalne ekipe ProToactics podelili tudi nagradi za drugo in tretje mesto.

Drugo mesto je zasedla ekipa Srednje ekonomske šole Ljubljana z idejo Flip klop'ce, ki rešuje problem mokrih, umazanih in mrzlih klopi v parkih in na avtobusnih postajah.

Na tretje mesto pa so se uvrstile dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so oblikovale poslovno idejo za poseben potujoči kombi Drive Smoothi, iz katerega bi prodajale zdrave napitke.

Na zaključnem dogodku natečaja Gea Collegea, namenjeno srednješolcem, ki želijo razvijati znanje podjetništva in poslovanja, je svoje poslovne ideje, za katerimi se skriva več mesecev intenzivnega dela, predstavilo 72 dijakov z različnih koncev Slovenije. Projekte, ki so jih morali predstaviti v zgolj 15 minutah, je ocenjevala posebna strokovna komisija.