Podjetja Turizem 17.5.2017 10:56

Sava Turizem v naložbe na Bledu in v Moravskih Toplicah

Ljubljana, 17. maja - Sava Turizem se letos ob dobrih poslovnih rezultatih in finančni konsolidaciji osredotoča na zagon novega investicijskega cikla. Skupina letos za ključne strateške projekte namenja 14 milijonov evrov, naložbe pa so v prvi fazi usmerjene predvsem v Sava Hotele Bled ter Terme 3000 - Moravske Toplice.

Lendava.
Sava Hotels&Resorts.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"Načrtovane investicije so v začetni fazi usmerjene predvsem v dve največji destinaciji, to je v prenovo Hotela Golf ter v Terme 3000," so danes sporočili iz družbe. Ob tem so navedli, da so konec aprila zaključili prenovo olimpijskega bazena hotela Lipa v Termah Lendava. Cilj vseh naložb je dvigniti kakovost ponudbe in storitev.

Hotel Golf, ki je prve goste sprejel leta 1969, prenavljajo tako infrastrukturno kot vsebinsko. V tem projektu, ki bo predvidoma končan v začetku prihodnjega leta, so že prenovili 130 sob in 20 suit. Drugi del prenove pa bo zajemal skupne prostore, so navedli.

V Savi Turizem želijo Hotel Golf na Bledu preobrazili v "referenčni regijski hotel, ki združuje elemente luksuza z okolju in družbi prijaznimi iniciativami". V njem bodo urejene sobe avtohtone kranjske čebele, tradicionalnih gorenjskih vezenin, lectovega srca ter regeneracijska Riklijeva soba, poimenovana po zdravilcu Arnoldu Rikliju.

V Termah 3000 bo notranje termalno kopališče v novi podobi zaživelo julija. Uredili bodo del, namenjen družinam, kjer bo tam manjši otroški bazen z igrali in veliko obbazenskih površin, ter del, namenjen sprostitvi. Tam bo tudi več savn, manjših kotičkov in počivalnic.

Bazen in hotelski kompleks bodo julija povezali z zastekljenim in ogrevanim prehodom. Prenovili bodo apartmajske hiške v Prekmurski vasi ter zgradili nove. Tako v teh termah kot Zdravilišču Radenci ter v termah Ptuj, Lendava in Banovci bodo ponudili vodno osvežitev na toboganih ter pripravili animacije za otroke.

V družbi so spomnili, da so nov investicijski cikel zagnali po lanskem zelo uspešnem poslovanju ter rekordnih rezultatih v letošnjem prvem četrtletju. Nedavno so poplačali vse obstoječe kredite pri bankah upnicah in Družbi za upravljanje terjatev bank ter se dogovorili o dodatnih virih financiranja skupine.