Mediji 17.5.2017 13:12

Nagrada za medijske prispevke o hrvaškemu turizmu tudi slovenskemu avtorju

Zagreb, 17. maja - Slovenski bloger Ronald Kordiš je med letošnjimi prejemniki hrvaške nagrade Zlatna penkala zaradi lanskega prispevka "Motovun - ideje za nedeljski izlet", ki je bil objavljen na spletni strani had.si. Nagrade hrvaške turistične skupnosti za objave o Hrvaški in njenem turizmu so novinarjem podelili na torkovi svečanosti v Malem Lošinju.

Na letošnji 13. prireditvi zlato pero je bilo nominiranih 33 novinarjev iz 20 držav, ki predstavljajo hrvaški turistični trg. Za nagrado se ne potegujejo hrvaški avtorji.

Kordiš je prejel glavno nagrado v kategoriji za blog. Veliko nagrado za prispevek v tiskanih medijih so podelili Jean-Louisu Tremblaisu iz francoskega Le Figaro Magazine za reportažo "Lošinj in Cres - arhipelag zlatega runa".

Za televizijsko reportažo so nagradili Marca Pretija z italijanske javne televizije RAI3, ki je objavil prispevek o Slavoniji, so sporočili na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem.

Kot so dodali, je hrvaški minister za turizem Gari Cappelli poudaril, da so nagrade "posebej pomembne za promocijo hrvaškega turizma", ker gosti iz drugih držav predstavljajo približno 90 odstotkov hrvaškega turističnega prometa.