Podjetja 18.5.2017 16:42

Kostić vstopil v lastništvo Aerodroma Portorož

Portorož, 18. maja - Napovedi, da se srbski poslovnež Miodrag Kostić, ki je že lastnik Hotela Kempinski Palace, zanima za okrepitev svoje vloge v Portorožu, se uresničujejo. Prek družbe Hotel Palace Portorož je tako od Fraporta Slovenija, kot se po novem imenuje družba Aerodrom Ljubljana, kupil 30,5-odstotni delež Aerodroma Portorož.

Ljubljana.
Srbski poslovnež Miodrag Kostić.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot je razvidno iz današnje objave na Ajpesu, je družba Hotel Palace Portorož, katerega edini družbenik je švicarsko podjetje Agri Holding, za katerim stoji Kostić, v lastništvo Aerodroma Portorož vstopila v torek.

Ostali lastniki Aerodroma Portorož so še Občina Piran (28,8 odstotka), Istrabenz in Luka Koper (po 15,2 odstotka) in CPK (10,3 odstotka).

Da želi Aerodrom Ljubljana oz. po novem Fraport Slovenija izstopiti iz lastništva, se je v medijih omenjalo že nekaj časa. Podobne želje naj bi imeli tudi v Luki Koper.

Prav tako se že nekaj časa omenja, da se na drugi strani Kostić zanima za okrepitev svoje vloge v portoroškem turizmu, potem ko je oktobra 2015 od Istrabenza kupil Hotel Kempinski Palace.

Tako je že nakazal, da si želi Aerodrom Portorož prevzeti. Že nekaj časa naj bi si prizadeval dobiti tudi kompleks Kempinski Adriatic Savudrija na hrvaški strani Piranskega zaliva, omenja se ga kot interesenta za prevzem hotelov družbe Istrabenz Turizem in še nekaterih drugih turističnih naložb, povezanih s Portorožem.

Iz Kostićeve MK Group so lani za več medijev sporočili, da ima Portorož po njihovem prepričanju velikanski potencial za nadaljnji razvoj in povečanje števila turistov. "Razvoja letališča in marine si želimo zato, da bi postal nekakšen novi Cannes. Tako si ga predstavljamo v prihodnosti," so takrat zapisali.