Mediji 2.6.2017 16:29

Tudi Planet TV ne bo več na ogled prek anten

Ljubljana, 2. junija - Potem ko se televizijska programa POP TV in Kanal A od sredine januarja ne oddajata več prek prizemne mreže oddajnikov, jima zdaj sledi tudi Planet TV. Od 1. julija bo Planet TV dostopen izključno prek ponudnikov kabelskega in IPTV-omrežja ali satelitske televizije, so sporočili iz družbe Antenna TV SL.

Ljubljana.
Mediji, novinarstvo, mikrofoni.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Televizijski program Planet TV bo s 1. julijem prenehal oddajati prek digitalnega prizemnega omrežja in ne bo več na voljo gledalcem, ki televizijo spremljajo izključno prek sobne ali strešne (razen satelitske) antene. Vsem gledalcem, ki želijo Planet TV spremljati tudi po tem datumu, zato svetujejo, naj si pravočasno zagotovijo dostop pri enem od ponudnikov kabelskega in IPTV-omrežja ali satelitske televizije.

Sprememba distribucijskega modela je po besedah generalne direktorice Planet TV Tine Česen skladna z razvojem tehnoloških trendov. "Ponujamo raznovrstno domačo produkcijo, prilagojeno slovenskemu gledalcu in novemu načinu spremljanja televizijskih vsebin. Naši gledalci bodo poleg boljše slike z uporabo sodobnih distribucijskih poti pridobili tudi dodatne storitve, na primer ogled vsebin z zamikom ali spremljanje TV-vsebin prek različnih platform," je zapisala v sporočilu za javnost.

Medijska hiša Pro plus se je sredi januarja odločila, da programov POP TV in Kanal A ne bo več oddajala prek prizemne mreže oddajnikov, tako da sta od tedaj dosegljiva le prek ponudnikov kabelske oz. satelitske televizije.

Pro plusovi televizijski programi POP TV, Kanal A, Kino, Brio in Oto ter vsi kanali v HD-različici so tako od 16. januarja na voljo izključno prek tistih ponudnikov kabelskega in IPTV-omrežja ter satelitske televizije, ki so se odločili za distribucijo njihovih vsebin v svojem sistemu, Pro plus pa se je z njimi uspel dogovoriti za plačevanje svojih programov.