Podjetja 17.6.2017 8:34

Kolektor CPG po lanskem tudi letos pričakuje dobre poslovne rezultate

Nova Gorica, 17. junija - Družba Kolektor CPG iz Nove Gorice, ki je lani dobila novega lastnika, je leto 2016 zaključila z nekaj čez 70 milijoni evrov prihodkov in skoraj dvema milijonoma evrov dobička. Kot je za STA povedal direktor družbe Kolektor CPG Kristjan Mugerli, je to za lansko, v gradbeništvu precej turbulentno leto dober poslovni rezultat.

Nova Gorica.
Direktor gradbenega podjetja CPG Gorica Kristjan Mugerli.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Letošnji načrti in pričakovanja so še bolj optimistični od lanskih, saj se je "trg prebudil, povpraševanje je veliko, temu primerno so tudi cene delno zrasle, ker enostavno vsi delujemo po tržnih načelih", je dejal Mugerli. Zato bodo pričakovano tudi prihodki in dobiček večji od lanskega.

Glede na trenutne razmere bi želeli v novogoriški gradbeni družbi zaposliti več usposobljenih delavcev. "Glede na to, da je dela dovolj, na trenutke pa špice celo presegajo vse razpoložljive kapacitete, smo se v letošnjem letu odločili zaposliti kar nekaj zidarjev, tesarjev, asfalterjev, na drugi strani tudi voznikov in strojnikov. Vendar vidimo, da predvsem prvih profilov, ki so tipično gradbeni, sploh ni na trgu," je še dejal direktor Kolektor CPG.

Zaposlujejo tudi tehnične strokovne delavce, torej gradbene tehnike in gradbene inženirje, ki bodo dobili delo vsaj za nekaj let. Mugerli je prepričan, da se je po več "sušnih" letih za gradbeništvo krivulja dvignila in bo dela vsaj v naslednjih letih več kot doslej.

V podjetju je 450 zaposlenih, ki delajo na gradbiščih po vsej Sloveniji. Največje je trenutno na trasi avtoceste proti Gruškovju, delajo pri gradnji izvlečnega tira, v Luki Koper zaključujejo gradnjo kontejnerskega terminala, sanacijo dela primorske avtoceste pri Uncu in hitre ceste po Vipavski dolini.

"Zelo veliko delamo z Direkcijo RS za ceste, ki je naš največji naročnik, tako redno kot investicijsko vzdrževanje. Letos se je zbudil tudi zasebni sektor, za katerega opravljamo tudi nekaj velikih gradbenih del, kot je na primer gradnja novega Sparovega centra v Ljubljani," je še povedal Mugerli.

Kolektor CPG zaključuje tudi nekatere večje infrastrukturne projekte iz preteklega kohezijskega obdobja.