novica 13.6.2017 12:43

Fundacija Študentski tolar razpisala subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski

Ljubljana, 13. junija - Fundacija Študentski tolar je objavila razpis za poletne subvencionirane jezikovne tečaje za socialno ogrožene študente. Letošnji tretji razpis je namenjen 60 ljubljanskim študentom z doplačilom 30 evrov. Razpis traja do 1. septembra oz. do porabe sredstev, so danes sporočili iz Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani.

Na razpis za subvencioniran jezikovni tečaj se študenti lahko že prijavijo. Tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa lahko izbira med več kot 30 različnimi tečaji. Izvajali ji bodo v treh različnih terminih med junijem in septembrom.

V fundaciji so študentom svetovali, naj se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 60 študentov, ki bodo pri točkovanju pridobili najmanj 32 točk. Študent bo moral ob pozitivno rešeni vlogi za izvedbo tečaja plačati 30 evrov.

Predsednik Fundacije Študentski tolar Damjan Vinko je ob tem povedal, da je znanje tujih jezikov dandanes kompetenca, ki je morajo biti vešči vsi študenti, in to ne glede na smer študija. Ker pa si učenja jezikov žal vsi ne morejo privoščiti, že več let v fundaciji po njegovih navedbah izvajajo programe subvencioniranih jezikovnih tečajev.

V tem letu bodo preko petih razpisov tečaje omogočili 250 študentom. Subvencionirajo tudi športne programe in strokovne tečaje. V poletnih mesecih je za študente aktualno tudi brezplačno lektoriranje njihovih zaključnih študijskih del. Na vse omenjene pomoči se študenti tudi že lahko prijavijo. "Naša glavna dejavnost pa je dodeljevanje denarnih pomoči tistim študentom, ki so za dostojno življenje pomoči najbolj potrebni," je pojasnil.