#družba 15.6.2017 15:18

V Ljubljani odprli pop up trgovino Klobuk z namenom

Ljubljana, 15. junija - Skupnost socialnih podjetij Etri je danes na Železni cesti v Ljubljani odprla pop up trgovino Klobuk z namenom. Obiskovalci trgovine bodo z nakupom moškega klobuka ali čepice iz Šeširja prispevali sredstva za zagon in gradnjo prvega iz mreže socialnih podjetij Etri - CoF v Škofji Loki.

Ljubljana, Mestni muzej.
Klobuk, kapa.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Socialno podjetje v Škofji Loki bo obujalo tradicijo industrijske in rokodelske tekstilne stroke ter ranljivim skupinam ponujala vključitev v delovno okolje, so sporočili iz skupnosti socialnih podjetij.

Temu podjetju bo po njihovih napovedih sledila mreža socialnih podjetij po celi Sloveniji. Sodelovalne skupnosti bodo nadaljevale tradicijo industrijskih in rokodelskih znanj lokalnega prostora ter prebujale ustvarjalnost udeležencev.

"Osnovni namen mreže bo vključevanje ranljivih skupin v delovno okolje ter gradnja vključujoče družbe na področju ponovne uporabe in proizvodnje izdelkov iz odpadkov," so navedli.

Mreža socialnih podjetij Etri CoF je bila ustanovljena zaradi naraščajočih potreb po drugačni organizaciji delovnih procesov pri izvajanju storitev ter proizvodnji izdelkov, ki omogočajo zaposlovanje ljudi, ki potrebujejo zaščitno zaposlitev.

Osnovni namen mreže je usposabljanje in zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin na delovnih mestih, ki so ustvarjena v sodelovanju z lokalno skupnostjo in lokalno obstoječo obrtjo in industrijo.