Podjetja 16.6.2017 15:16

Avtobusna prevoznika začela integracijo v družbo Avrigo-Izletnik

Ljubljana, 16. junija - Ponudnika avtobusnih prevozov Avrigo in Izletnik sta začela postopek integracije v družbo Avrigo-Izletnik. Avtobusi že vozijo s poenoteno podobo, družbi sta dobili skupno vodstvo, potniki pa bodo združevanje občutili prek poenotenih in novih storitev, so danes sporočili iz skupine Adventura Holding, v katero družbi sodita.

Maribor.
Avtobus Izletnik Celje.
Foto: Bojan Šuštar/STA

Vodenje obeh družb je v teh dneh prevzel Sandi Brataševec, Miha Tavčar pa ostaja na mestu člana uprave v obeh družbah. Novo vodstvo si je poleg integracije v enotno družbo med strateške cilje začrtalo še digitalno preobrazbo in internacionalizacijo poslovanja.

Adventura Holding je lani vzpostavila eno največjih skupin na področju prevoza potnikov v cestnem prometu v Sloveniji. Doslej je izvedla prvo fazo integracije ter izpeljala pripojitve družb Integral Notranjska, Integral Zagorje, Integral Stojna Kočevje in Koratur, ki se jim bo pridružila še družba Promet Mesec.

Družbe v skupini kot koncesionarji izvajajo javni potniški promet na več kot 500 linijah po Sloveniji ter med drugim izvajajo mestni potniški promet v petih mestih. Skupina v voznem parku razpolaga z več kot 500 avtobusi z 20.000 sedeži. Lani je prepeljala več kot 10 milijonov potnikov.