Podjetja 16.7.2017 8:45

Lesnina bo v Vrtojbi zgradila nov trgovski center

Šempeter pri Gorici, 16. julija - Družba Lesnina bo septembra začela graditi nov trgovski center na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba. Naložbo, vredno 20 milijonov evrov, naj bi zaključili do maja prihodnje leto ter s tem nadomestili sedanja dva trgovska centra, ki delujeta na območju Kromberka in Rožne doline.

Ljubljana.
Nekdanje poslopje pohištvene trgovine Lesnina.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Arhiv STA

Glede na to, da bo nov trgovski center prav v neposredni bližini mejnega prehoda z Italijo, želijo privabiti več italijanskih kupcev, je za STA pojasnil direktor Lesnine Nova Gorica Samo Šuligoj in dodal, da bodo v ta namen verjetno zaposlili kakšnega italijanskega trgovca.

Trenutno je v novogoriškem delu Lesnine zaposlenih 30 delavcev, po izgradnji novega centra pa se bo njihovo število povzpelo preko 100.

Lesnina načrtovala že pred leti, saj je okrog leta 2007 tam tudi odkupila zemljišča, vendar se je začetek gradnje zavlekel zaradi pridobivanja potrebnih dovoljenj. Družba je v zadnjih junijskih dneh pridobila gradbeno dovoljenje in tako rešila večletno težavo.

V stavbi bo imela Lesnina 11.000 kvadratnih metrov površin, na katerih bodo imeli 9000 kvadratnih metrov namenjenih prodaji pohištva in 2000 kvadratnih metrov za prodajo ostalih izdelkov. V novi stavbi bo na 4000 kvadratnih metrih površin prisotna tudi trgovina Momax.

Lesnina tako načrtuje v nove trgovskem centru tudi razširiti dosedanjo ponudbo in kupcem poleg pohištva ponuditi tudi izdelke za dom.

Dosedanji prodajni lokaciji nameravajo zapreti, je še povedal Šuligoj. V Rožni dolini so stavbo že prodali tamkajšnji igralnici in so sedaj v njej podnajemniki. Trgovino v Kromberku pa imajo v delu nekdanjih proizvodnih prostorov Mebla Jogi, ki so jih kupili na dražbi iz stečajne mase, po Šuligojevih besedah pa bodo tudi to prodali.