Turizem 16.7.2017 8:27

Celjska občina ob Šmartinskem jezeru zgradila nove sanitarije

Celje, 16. julija - Celjska občina je zaključila izgradnjo novih sanitarij ob Šmartinskem jezeru. Kot so za STA povedali na občini, so v objektu namestili tuš, uredili stranišče za invalide, mamicam pa je na voljo previjalna miza. Zunaj objekta je nameščen pitnik. Sanitarije so že v uporabi, zanje v skladu s pogodbo skrbi najemnik lokala Brkati som.

Celje.
Labod in race na Šmartinskemjezeru.
Foto: STA

Arhiv STA

Glede ureditve kanalizacijskega omrežja so na celjski občini pojasnili, da za dokončanje omrežja potekajo aktivnosti na področju pridobivanja lastništva zemljišč. "K dograditvi kanalizacije bo lahko občina pristopila, ko bodo zagotovljena zadostna sredstva," navajajo na celjski občini.

Celjska občina pripravlja tudi projektno dokumentacijo za ureditev drugega dela pešpoti okoli Šmartinskega jezera, in sicer od lesenega pomola v Runtolah naprej. Dela za projekt so bila oddana projektantu Ekologika iz Celja.

Kmalu pa naj bi se v Celju končala obnova Muzejskega trga, ki so jo začeli avgusta lani. Vrednost naložbe je ocenjena na 995.000 evrov. Na 350 metrov dolgi trasi so zamenjali dotrajane tlakovce ter uredili celotno infrastrukturo.

Izgradnjo telovadnice pri I. Osnovni šoli Celje občina načrtuje konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta. Celotna naložba je ocenjena na 3,25 milijona evrov.

Na območju Severne vezne ceste pod dodatnim geomehanskim nadzorom postopno gradijo del nasipa, po katerem bo potekala cesta, prav tako tečejo postopki za ažuriranje projektne dokumentacije, pridobitev vseh zahtevanih dovoljenj ter s tem nadaljevanje projekta.

V proračunu celjske občine so za letos predvidena določena finančna sredstva za začetek izgradnje povezovalne ceste in pripadajočih del, kar bo potekalo tudi v letu 2018 in po potrebi še v letu 2019. Projekt predvideva izgradnjo severne vezne ceste v dolžini okoli 700 metrov s pripadajočim pločnikom in kolesarsko stezo. Predvidena poraba sredstev v letošnjem letu je 400.000 evrov.