znanost 5.1.2018 13:06

Za raziskovalno-razvojne projekte na voljo 45 milijonov evrov

Ljubljana, 5. januarja - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih projektov. Razpis je vreden 45 milijonov evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 36 milijonov evrov, so sporočili iz omenjene vladne službe.

Ljubljana.
Laboratorij, raziskave.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Razpis bo predvidoma danes objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, njegov namen pa je sofinanciranje izvajanja najmanj dve leti trajajočih projektov, usmerjenih v raziskave in razvoj novih tehnoloških rešitev ter novih produktov, storitev in procesov.

Cilj je podpreti projekte, usmerjene k novim produktom in storitvam z visoko dodano vrednostjo in z izkazanim tržnim potencialom na mednarodni ravni ter posledično povečanje konkurenčnosti na globalni ravni, so zapisali v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Javni razpis je namenjen spodbujanju projektov, ki povezujejo akademsko sfero in gospodarstvo. Spodbudil bo raziskovalno-razvojne projekte s koncentracijo znanja in kompetenc, znanstveno in tehnološko odličnostjo s tržnim potencialom v globalnih mrežah in verigah vrednosti, ki bodo trajni in imajo tudi sposobnost vlaganja lastnih sredstev.