#družba znanost 28.1.2019 10:34

Na fakulteti za elektrotehniko že 24. seminar optične komunikacije

Ljubljana, 28. januarja - Od srede do petka bo na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko potekal seminar optične komunikacije, ki s 24-letno tradicijo udeležencem ponuja vpogled v razvojne smernice in omogoča spoznavanje novonastajajočih tehnologij na tem hitro razvijajočem se področju.

Ekvador, Duran.
Optični kabel.
Foto: Xinhua/STA

Na seminarju, ki ga organizira laboratorij za sevanje in optiko, bodo svoje prispevke predstavili domači in tuji predavatelji z univerz, inštitutov in podjetij.

Ti se bodo med drugim dotaknili tem, kot so varnost v optičnih komunikacijah, novosti v razvoju dostopovnih omrežij, dosežki in perspektive v tekmi med rastočimi potrebami v prometu in zmogljivostjo omrežja, meritve in merilna oprema ter mikrovalovna fotonika.

Ob tem bodo na seminarju potekale predstavitve slovenskih podjetij in ustanov, govora pa bo tudi o perspektivah nadaljnjega razvoja dostopovnega omrežja v Sloveniji ter smeri razvoja optičnih sistemov, ki se bodo v Sloveniji uvajali v naslednjih letih.

Poleg predavanj in predstavitev si bodo udeleženci seminarja, ki je namenjen tako strokovnjakom kot ostalim, ki jih optične komunikacije zanimajo, v avli fakultete lahko ogledali razstavo s predstavitvami zanimivih dosežkov s tega področja in razstavo merilnih instrumentov svetovnih proizvajalcev.