STAznanost

V Trimu podelili nagrade za najboljša akademska dela

Trebnje, 13. decembra - V trebanjski družbi Trimo so minuli teden podelili nagrade za najboljša akademska dela. Gre za dela, ki upoštevajo najsodobnejše dosežke znanosti, nove pristope in rešitve, ki jih bo lahko Trimo uporabil v praksi in katerih rezultati bodo prispevali k nadaljnjim uspehom družbe, so sporočili iz Trima.

Podelili so enajst nagrad in pet priznanj - nagrajene so bile štiri doktorske disertacije, tri pa so prejele posebna priznanja. Dve priznanji sta bili podeljeni za izjemno pripravljeno magistrsko delo, sedem nagrad pa so prejela dela na dodiplomski ravni. Prijavitelji so svoja diplomska, specialistična, magistrska dela in doktorske disertacije pripravili na področjih arhitekture, industrijskega oblikovanja, gradbeništva, strojništva, kemije in ekonomije ter managementa.

"Študenti so v svojih delih predlagali vizionarske rešitve, ki zagotovo so prihodnost ne le gradbene industrije, ampak tudi drugih panog," je prijavljena dela komentiral predsednik Trimovih raziskovalnih nagrad Črtomir Remec.

V dvanajstih letih je Trimo v okviru natečaja skupno nagradili skoraj 470 del. Pri tem so sodelovali mentorji iz 60 univerz. Poleg prenosa informacij, znanj in idej med Trimom in univerzami se je v teh letih povečevala prepoznavnost podjetja med študenti in strokovno javnostjo. Kar v četrtina vseh nagrajencev je nadaljevala sodelovanje z družbo Trimo tudi po podelitvi nagrad.