STAznanost

Vlada potrdila vsebino razpisa v doktorske študije, letos 765 vpisnih mest v prvi letnik

Ljubljana, 5. marca - Vlada je na današnji seji dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2015/2016, piše v sporočilu za javnost po seji vlade. V letošnjem študijskem letu ljubljanska univerza razpisuje skupaj 765 vpisnih mest za vpis v prvi letnik.

Vsebino razpisa je decembra sprejela komisija za doktorski študij Univerze v Ljubljani.

Število vpisnih mest za prvi letnik se od študijskega leta 2009/2010 strmo znižuje. Pred šestimi leti so razpisali 2354 mest, vpisalo pa se je 1057 doktorskih študentov. Letos je razpisnih mest 765. Kakor piše v vladnem gradivu, se je število zmanjševalo s ciljem zagotavljanja kakovosti doktorskega študija, število vpisnih mest pa določajo glede na interes kandidatov za vpis v zadnjih letih.

Število razpisanih mest po merilih za prehode v drugi letnik je omejeno s številom vpisanih študentov v prvi letnik v tekočem študijskem letu, število razpisanih mest po merilih za prehode v 3. letnik pa je omejeno s številom vpisanih študentov v 2. letnik, prav tako v tekočem študijskem letu.