STAznanost

Za selitev računskega centra Instituta Jožef Stefan 1,3 milijona evrov

Ljubljana, 26. marca - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila nakup in adaptacijo prostorov za selitev računskega centra Instituta Jožef Stefan (IJS). Vrednost celotnega projekta znaša 1,3 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,1 milijona evrov.

Kot so sporočili iz vladne službe, bo v okviru projekta kupljena razvojno raziskovalna oprema in prostori, opravila se bo njihova adaptacija, prav tako pa bodo nameščene instalacije za vzpostavitev in prihodnje delovanje centra.

Z uresničitvijo projekta bo obstoječa infrastruktura modernizirana in prestrukturirana, kar bo omogočilo tudi racionalnejšo uporabo računskih kapacitet in učinkovitejšo organizacijo računskega centra IJS.

Z izvedbo projekta bo IJS pridobil prenovljene in sodobne prostore, s tem pa nove priložnosti za načrtovanje nadaljnje rasti računskega centra ter posledično tudi drugih odsekov in centrov IJS. Odprla se bo tudi možnost vzpostavitve laboratorija za mrežno računalništvo v podporo razvoju agilnega nacionalnega omrežja, poudarjajo v vladni službi.