STAznanost
Humanistika in družboslovje

Evropska vesoljska agencija septembra s predavanjem v Mariboru

Maribor, 1. julija - Evropska vesoljska agencija septembra v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru prireja šesto tovrstno enotedensko izobraževanje na temo vesolja. Tokrat bodo izobraževanje prvič izvedli v Sloveniji.

Izobraževanje na temo Radarsko daljinsko zaznavanje bo potekalo med 7. in 11. septembrom na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Kot navajajo na fakulteti, je izobraževanje ena redkih in izjemnih priložnosti za nadgradnjo svojega znanja iz izkušenj strokovnjakov Evropske vesoljske agencije in drugih priznanih univerz.

Izobraževanje je namenjeno študentom, ki zaključujejo magistrski ali doktorski študij, oz. raziskovalcem in mladim strokovnjakom iz Slovenije, Latvije, Litve, Slovaške in Bolgarije.

Izobraževanja so brezplačna in na voljo le prijavljenim kandidatom. Prijavo je mogoče oddati na spletni strani www.trisat.um.si. Prijaviti se je možno do 20. julija, 1. avgusta pa bodo kandidati obveščeni o izboru.