STAznanost
Humanistika in družboslovje

Program Summer Economics Institute zaključila četrta generacija študentov

Ljubljana, 6. septembra - Program pripravništva Summer Economics Institute, organiziran v sodelovanju med Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani in Ameriško gospodarsko zbornico v Sloveniji, je ta teden zaključila četrta generacija študentov. Štiritedensko pripravništvo pri podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija, je opravljalo 17 dodiplomskih študentov.

Študenti različnih študijskih programov slovenskih univerz so prvi teden spoznavali podjetništvo in pripravljali poslovne načrte za svojo poslovno idejo skupaj z ameriškim strokovnjakom Paulom R. Sullivanom, Moje Delo jim je pripravilo delavnico kako iskati prvo zaposlitev, obiskali so nekaj slovenskih podjetij, so sporočili iz AmCham Slovenia.

Preostale tri tedne so študentje opravljali pripravništvo v podjetjih, članih AmCham Slovenija in si tako nabirali prve delovne in strokovne izkušnje, nekateri med njimi so dobili tudi možnost nadaljnje zaposlitve.

Veleposlanik ZDA v Ljubljani Brent R. Hartley je ob podelitvi certifikatov študentom poudaril, da bodo prav oni "ključni za razvoj gospodarstva v Sloveniji".