STAznanost

Ljubljanska ekonomska fakulteta ponovno z akreditacijo EQUIS

Ljubljana, 14. oktobra - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je prejela podaljšanje mednarodne akreditacije EQUIS. Gre za certifikat kakovosti, ki fakulteto uvršča med najboljše in najkakovostnejše poslovne šole v svetovnem merilu, podeljuje pa ga Evropsko združenje poslovnih šol (European Foundation for Management Development - EFMD).

Akreditacija EQUIS (European Quality Improvement System) temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju, so danes sporočili iz ljubljanske ekonomske fakultete.

Akreditacijo opredeljujejo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski kriteriji s področij, ki vključujejo vodenje institucije in ustvarjanje učnega okolja, študijske programe in poučevanja, skrb za razvoj študentov, akademskega in strokovnega osebja, raziskovanje z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev, izobraževanje za vodstvene kadre, internacionalizacijo, družbeno odgovornost ter sodelovanje s poslovnim svetom.

Presojevalci - dekani in profesorji priznanih mednarodnih šol - so v juliju presojali doseganje standardov kakovosti fakultete. V času svojega obiska so opravili razgovore s preko 120 deležniki ekonomske fakultete, predstavniki vodstva fakultete in univerze, akademskega in strokovnega osebja, študenti, predstavniki gospodarstva ter člani Alumni kluba.