STAznanost
Humanistika in družboslovje

Katičeva in Makovec Brenčičeva za približanje vojaškega izobraževanja šolskemu sistemu

Ljubljana, 11. januarja - Ministrica za obrambo Andreja Katič in ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič sta v Centru vojaških šol govorili o možnostih vključevanja vojaškega izobraževanja v javni izobraževalni sistem. Dogovorili sta se za ustanovitev medresorske skupine, ki bo pripravila predloge dodatnega približevanja vojaškega izobraževanja šolskemu sistemu.

Kot je zapisano na spletni strani ministrstva za obrambo, je šlo za prvi obisk ministrice za izobraževanje, znanost in šport na ministrstvu za obrambo ter v Slovenski vojski, glavna namena obiska pa sta bila predstavitev Centra vojaških šol in preučitev možnosti vključevanja vojaškega izobraževanja v javni izobraževalni sistem.

Naloga danes dogovorjene medresorske projektne skupine bo preučiti možnosti akreditacije in izvedbe programov vojaškega izobraževanja z višjimi ter visokimi strokovnimi šolami in fakultetami. Njena naloga bo tudi preučiti možnost sodelovanja predavateljev Slovenske vojske (SV) pri izvedbi programov in ustanovitve inštituta vojaških ved v SV ter dolgoročno doseči optimizacijo kakovosti izobraževanja in racionalizacijo izvedbe programov ter stroškov, je zapisano v sporočilu.