STAznanost

Začenja se Startup Europe Week

Ljubljana, 1. februarja - Danes se v različnih evropskih držav začenja Startup Europe Week, ki bo do petka ponudil različne dogodke za podjetnike. Med drugim se bodo Startup Europe Week pridružili tudi v Sloveniji. V četrtek se bo tako v ljubljanskem Tehnološkem parku odvil Startup Europe Week Ljubljana, dan prej pa bo v ABC hubu potekal tudi Startup cafe.

Ljubljana. Dan mladih, računalnik, mladi, narava, počitek, prosti čas, startupi, mladi podjetniki. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Dan mladih, računalnik, mladi, narava, počitek, prosti čas, startupi, mladi podjetniki.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na Startup Europe Week Ljubljana, ki ga v sodelovanju s Startup Europe Week pripravlja Iniciativa Start:up Slovenija, bodo vsi ključni člani slovenskega podjetniškega ekosistema predstavili priložnosti in programe, ki jih za startupe pripravljajo v letu 2016. Med drugim bodo na okrogli mizi spregovorili o primerih dobrih praks državnih in evropskih pobud.

V okviru Startup Europe Week bo potekal tudi Startup cafe, na katerem bodo predstavili zgodbo podjetja GoOpti. Pri tem bodo spregovorili o poteku iskanja investitorja, o tem, kakšno rast pričakujejo v naslednjih letih ter kakšne kadre iščejo. Startup cafe bo potekal v sodelovanju z ABC pospeševalnikom, zato se bo tokrat izjemoma odvijal v poslovnem stičišču ABC Hub v BTC Cityju v Ljubljani.

Namen Startup Europe Week, ki ga organizira evropska pobuda Startup Europe, je združiti podjetnike ter regije ter s tem okrepiti pomen lokalne podpore pri ustvarjanju novih podjetij. Želijo, da bi Evropa postala boljše podporno okolje, v katerem bi se rojevala in rasla nova podjetja. Da bi ta cilj dosegli, pa morajo startupi postati informirani ter zmožni izčrpati kar največ sredstev, ki so na voljo, so povedali v Startup Europe Week.

Na dogodkih, ki bodo sočasno potekali v 200 mestih več kot 40 držav, bodo startupi lahko pridobili informacije o podpori ter sredstvih, ki so jim na voljo tako na lokalni kot tudi evropski ravni. Več informacij o dogodkih pa je na voljo na spletnem naslovu http://startupeuropeweek.eu/.