STAznanost

Slovenski fotograf v ožjem izboru natečaja Sony World Photography Awards

Ljubljana, 23. februarja - Slovenski fotograf Andrej Tarfila se je na enem največjih fotografskih natečajev na svetu Sony World Photography Awards uvrstil v ožji izbor v podkategoriji Open Travel. Fotografija z naslovom Cerkev na poljih Sorškega Polja zajema posnetek pokrajine, kjer se sonce dviguje nad Škofjo Loko ter okoliškim hribovjem.

Fotografija slovenskega fotografa je bila izbrana med skupno 230.103 prijavljenimi fotografijami iz 186 držav, od tega je bilo 95.541 fotografij prijavljenih v eni od treh krovnih kategorij Open, so sporočili organizatorji natečaja.

Tarfila se bo tako v svoji kategoriji potegoval za naziv Open Photographer of the Year ter denarno nagrado v vrednosti 5000 ameriških dolarjev. Fotografija bo na ogled tudi v sklopu razstave Sony World Photography Awards v Londonu, ki bo potekala aprila in maja, objavljena pa bo tudi v knjigi Sony World Photography Awards za leto 2016.

Zmagovalci kategorij Open in Youth bodo znani 29. marca 2016, zmagovalce v profesionalnih kategorijah pa bodo razglasili aprila.

V letošnjem letu se sicer tekmovanje Sony World Photography Awards ponaša z največjim številom prijavljenih v devetletni zgodovini. Število prijav na slovenski del natečaja Sony World Photography Awards 2016 se je denimo v primerjavi z letom 2015 povečalo za 57 odstotkov.

Skupno število fotografij, ki so jih zbrali na mednarodnem natečaju od svojega začetka, leta 2007, sedaj presega milijon fotografij.