STAznanost

V Ljubljani bo potekal 22. festival inovativnih tehnologij

Ljubljana, 5. marca - Na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko bo danes potekal 22. festival inovativnih tehnologij. V okviru festivala bo letos potekalo tudi že 40. državno tekmovanje v programiranju za dijake.

Gre za eno največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji mladim generacijam, so sporočili organizatorji.

Osnovnošolci in srednješolci se bodo pomerili v programiranju, digitalni fotografiji, predstavitvi sporočil in izdelavi spletnih strani. Tekmovali bodo na področju telekomunikacij, video montaže in robotike ter na področju interneta stvari.

V avli fakultete za računalništvo in informatiko bodo na ogled razstava fotografij s prvih tekmovanj in bilteni ter razstava plakatov s predstavitvami raziskovalnih laboratorijev fakultete za računalništvo in informatiko.

Festival organizirajo Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.