STAznanost

Od razvoja robotike do vesolja kot zadnje meje

Ljubljana, 7. marca - V Ljubljani se bo v tekočem tednu v okviru serije dogodkov za študente iTech zvrstilo še nekaj predavanj s področja inženirstva. Ta se bodo razprostirala od razvoja robotike do vesolja.

Prof. dr. Aleš Ude, vodja odseka za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko na Institutu Jožef Stefan, bo danes ob 17.00 na fakulteti za strojništvo predaval o razvoju robotike.

Na isti lokaciji bo ob 18.15 potekalo predavanje z naslovom Ali se stroji lahko učijo? O tej temi bo spregovoril izr. prof. dr. Janez Demšar iz Laboratorija za bioinformatiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

V sredo ob 18.15 pa bo na fakulteti za strojništvo gostoval prof. dr. Tomaž Zwitter iz Oddelka za fiziko (Skupina za astronomijo) na fakulteti za matematiko in fiziko. Predaval bo na temo zadnjih odkritij vesolja in vesoljskih programih.

Več informacij o dogodkih v sklopu iTECH je na voljo na spletni povezavi https://www.facebook.com/ITECH.IAESTE/?fref=ts in spletni strani IAESTE Slovenija http://iaeste.si/.