STAznanost

Vrata odpira razstava Kozmos 2016 - Ali bo človek preživel v vesolju?

Ljubljana, 8. junija - V avli fakultete za računalništvo in informatiko danes odpira vrata razstava Kozmos 2016 - Ali bo človek preživel v vesolju? Avtorji na njej predstavljajo idejo, ki poveže zgodnje raziskovanje človeštva z raziskovanjem vesolja. Na ogled je 26 različnih interaktivnih projektov.

Interdisciplinarno zasnovani projekti, katerih avtorji so člani z različnim izobrazbenim ozadjem, so veliko bližji projektom v realnem življenju. Skupaj z dodatno umetniško komponento omogočajo veliko več svobode pri zastavljanju ciljev in kreativnem razmišljanju o problemih.

Kar 26 različnih interaktivnih projektov so študenti fakultete za računalništvo in informatiko razvili v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje ter biotehniško fakulteto.

Gre za zaključne projekte na drugi stopnji pri predmetu Interaktivnost in oblikovanje informacij pod mentorstvom Franca Soline in Boruta Batagelja, Davida Stoparja iz biotehniške fakultete ter Mirana Eriča z Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Vsi projekti so predstavljeni tudi na spletni strani, ki so jo razvili študenti fakultete za računalništvo in informatiko pod mentorstvom Narvike Bovcon in Jureta Demšarja, so sporočili s fakultete za računalništvo in informatiko.

Razstava bo na ogled do petka, 10. junija, ter od ponedeljka, 20. junija dalje.