STAznanost

Borza terjatev na platformi za množično investiranje zbrala preko 50.000 evrov

Ljubljana, 27. junija - Spletna platforma za trgovanje s terjatvami Borza terjatev je kot prvo slovensko podjetje na platformi za množično investiranje Conda uspešno izvedla kampanjo. V nekaj več kot enem mesecu je dosegla zastavljeni prag financiranja in zbrala preko 50.000 evrov sredstev s strani več kot 60 vlagateljev, so sporočili iz podjetja.

Borza terjatev je prvo slovensko podjetje na področju finančne tehnologije in hkrati tudi eno prvih v Evropi, ki je razvilo lastno inovativno rešitev za financiranje poslovnih terjatev. Podjetjem omogoča enostaven dostop do likvidnosti s prodajo njihovih poslovnih terjatev finančnim vlagateljem preko varne spletne trgovalne platforme.

Podjetje je v Sloveniji začelo poslovati novembra 2015, do danes pa se je na platformi registriralo že preko 200 domačih podjetij in prodalo za več kot 3,6 milijonov evrov terjatev. Podjetje v prihodnosti načrtuje širitev poslovanja tudi na druge evropske trge, so zapisali v Condi.

"Borza terjatev in Conda delita enako poslovno vizijo - predani smo izboljševanju poslovnega okolja za mala in srednje velika podjetja. Sredstva, ki smo jih zbrali s pomočjo Conde, bodo namenjena razvoju in pospešitvi trženja Borze terjatev v Sloveniji ter rasti našega poslovanja," je ob doseženem cilju povedal direktor in soustanovitelj podjetja Marko Rant.

Kot so še sporočili iz podjetja, so zaradi uspešne predstavitve kampanjo Borze terjatev na platformi Conda podaljšali do 31. julija.

Conda je evropska platforma množičnega investiranja, s sedežem v Avstriji, v Sloveniji pa je začela delovati v začetku maja. Vsakomur omogoča, da postane mikro poslovni angel in z vložkom od 100 evrov do 5000 evrov podpre perspektivna podjetja, ki iščejo financiranje za razvoj svojega poslovanja.

Platforma, ki predstavlja vezni člen med projekti in investitorji, je sicer namenjena podjetjem, ki že poslujejo ter iščejo investicijo za rast in širitev na druge trge. Od ostalih tovrstnih platform pa se razlikuje v tem, da gre za mešanico lastniškega in posojilnega množičnega investiranja.