STAznanost

Objavljen natečaj za nagrade Miroslava Zeia

Ljubljana, 8. septembra - V okviru Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB) so objavili natečaj za veliko nagrado Miroslava Zeia za življenjsko delo na področju dejavnosti NIB ter nagrado Miroslava Zeia za izjemne dosežke na področju dejavnosti NIB za leto 2016. Predloge zbirajo do 8. oktobra.

Velika nagrada Miroslava Zeia za življenjsko delo na področju dejavnosti NIB se podeljuje posamezniku, ki je s svojimi dosežki trajno prispeval k razvoju znanstveno - raziskovalne ali razvojne dejavnosti NIB.

Nagrada Miroslava Zeia za izjemne znanstveno-raziskovalne ali razvojne dosežke v zadnjih petih letih na področju dejavnosti NIB pa se podeljuje posameznikom ali skupini raziskovalcev iz Slovenije ali raziskovalcem, ki so večji del raziskav, na katere se nanaša nagrada, opravili v Sloveniji.

O izboru kandidatov za nagrade odloča komisija, ki jo je Znanstveni svet NIB imenoval izmed znanstvenih svetnikov na NIB in slovenskih raziskovalcev na področju ved o življenju in okolju. Komisiji predseduje prof. dr. Marina Dermastia.

Odločitev komisije bo javno objavljena ob slovesni razglasitvi nagrajencev, ki bo predvidoma konec oktobra ali v novembru. Dobitniki nagrad bodo svoje dosežke predstavili na predavanju na NIB.