STAznanost

Dnevi strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije

Bistra, 20. septembra - Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani prireja tradicionalne Dneve strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Potekali bodo od 27. do 30. septembra ter 2. oktobra, obiskovalcem pa bodo prinesli ogled zanimivih eksperimentov in delavnice s številnih področij strojništva.

Bistra pri Vrhniki.
Dnevi strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki.
Foto: Fakulteta za strojništvo

Bistra pri Vrhniki.
Dnevi strojništva v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki.
Foto: Fakulteta za strojništvo

Dnevi strojništva so namenjeni spoznavanju strojništva kot vede, ki odločilno vpliva na razvoj industrije in družbe, so sporočili s fakultete za strojništvo.

"S tem dogodkom želimo učenkam in učencem ter dijakinjam in dijakom približati možnosti in priložnosti za udejstvovanje pri ustvarjalnem in inovativnem premagovanju izzivov prihodnosti," pravijo na fakulteti.

Pripravili so številne zanimivosti - o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, o infrardeči termografiji, strojnem vidu, programiranju hidravličnih komponent, vibracijah, simulaciji varjenja, laserskem označevanju in drugih tehnologijah.