STAznanost

V soboto prenos pogovora z uspešnimi Slovenci iz Silicijeve doline

Ljubljana, 22. septembra - V soboto ob 18. uri bo v ABC pospeševalniku v Ljubljani mogoče prisluhniti in klepetati z uspešnimi Slovenci, ki so slovensko znanje ponesli v Silicijevo dolino. Simbioza namreč pripravlja neposredni prenos pogovora z uspešnimi Slovenci v ZDA, ki bo na univerzi Stanford potekal v okviru obiska gospodarsko razvojne delegacija v ZDA.

Kot so pojasnili v Simbiozi, so se povezali z Ameriško gospodarsko zbornico v Sloveniji (AmCham Slovenija), ki se te dni s politično gospodarsko delegacijo mudi na obisku v ZDA. "Zagrabili smo to priložnost in se odločili, da bomo organizirali brezplačen dogodek Igrišče prihodnosti, za vse generacije, v sklopu katerega bomo spremljali moderirano debato, poleg tega pa bomo imeli tudi svoje goste," so pojasnili.

Slovenska gospodarsko razvojna delegacija v ZDA bo namreč med drugim obiskala tudi Univerzo Stanford, kjer bo potekal pogovor z najuspešnejšimi Slovenci v Silicijevi dolini vseh generacij, ki s svojim znanjem spreminjajo svet.

Govorci bodo redni profesor na Univerzi Stanford Jure Leskovec, izumitelj France Rode, soustanovitelj tehnološkega startupa Layer Tomaž Štolfa ter soustanoviteljica podjetja Celtra Maja Mikek.

Namen dogodka je slišati najuspešnejše Slovence različnih generacij, prav tako pa povezati zibelko Silicijeve doline, Univerzo Stanford, ter Ljubljano oziroma Slovenijo, so povedali v Simbiozi. "Gre za dogodek o prenosu znanja in izkušenj, hkrati pa nas veseli, da bomo lahko slišali, kako uspeti tudi čez meje Slovenije in kako pravzaprav najuspešnejši Slovenci v Silicijevi dolini vidijo prihodnost Slovenije."

S sodelujočimi na Stanfordu se bo v okviru moderirane debate pogovarjala izvršna direktorica AmCham Slovenija Ajša Vodnik. Na dogodku v ABC pospeševalniku pa se bodo dvakrat javljali na Stanford preko videokonferenčnega klica, v drugem delu bodo na voljo tudi čas za vprašanja občinstva.

Kot so še dejali, bodo v okviru prenosa v Sloveniji gostili tudi Mateja Potokarja iz Microsofta in Petra Rožiča iz Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF), s katerima se bodo pogovarjali o idejah za prihodnost Slovenije in o iniciativi Zelena referenčna država v digitalni Evropi.