STAznanost

Dejan Verčič prejemnik prestižne nagrade Inštituta za odnose z javnostmi

Ljubljana, 24. septembra - Profesor z ljubljanske fakultete za družbene vede (FDV) in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi Dejan Verčič je prejemnik letošnje nagrade Pathfinder award 2016, ki predstavlja najvišjo akademsko čast Inštituta za odnose z javnostmi (IPR). Nagrado bo prejel 30. novembra 2016 v New Yorku.

Kot so zapisali na fakulteti, je nagrada priznanje za njegovo izvirno delo na področju raziskovanja odnosov z javnostmi, ki predstavlja pomemben prispevek k znanju in praksi na tem področju.

Dr. Dejan Verčič je profesor na katedri za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi na FDV in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi FDV. Doktoriral je na London School of Economics and Political Science ter kot Fulbrightov štipendist gostoval na San Diego State University v ZDA.

Opravljal je tudi funkcijo predsednika Evropskega združenja za poučevanje in raziskovanje odnosov z javnostmi. Od leta 1994 pa organizira vsakoletni mednarodni simpozij o raziskovanju v odnosih z javnostmi - BledCom. V letih 2000 in 2010 ga je Slovensko društvo za odnose z javnostmi nagradilo za izjemne prispevke k razvoju stroke v Sloveniji.

IPR je neodvisna organizacija, posvečena znanosti na področju odnosov z javnostmi in se osredotoča na raziskave, ki se jih neposredno uporablja v komunikacijski praksi. Raziskave inštituta so brezplačno na voljo na spletni strani www.instituteforpr.org in zagotavljajo podlago za strokovne konference in dogodke organizacij.