STAznanost

Natečaj za raziskovalne naloge s področja obnovljivih virov energije

Ljubljana, 28. septembra - Operater trga z elektriko Borzen vabi dodiplomske študente k prijavi na drugi natečaj za najboljšo raziskovalno nalogo s področja izrabe vetra oz. lesne biomase za proizvodnjo elektrike v Sloveniji. Prijave so možne do 12. oktobra, raziskovalne naloge pa lahko zainteresirani študenti pošljejo do 14. novembra 2016.

Kot so zapisali v podjetju, želijo z nagradnim natečajem za študente spojiti znanstveno-raziskovalni potencial in aktualne probleme oziroma dileme obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije. Hkrati pa želijo z natečajem spodbujati zavedanje o pomembnosti obnovljivih virov energije, kot ključnih virov trajnostne energetske prihodnosti.

Zainteresirani se lahko prijavijo prek spletnega obrazca, in sicer najkasneje do 12. oktobra do 12. ure.

Raziskovalno nalogo, ki lahko obsega največ 10 strani, pa lahko prijavitelji oddajo prek obrazca na natecaj@trajnostnaenergija.si, in sicer najkasneje do 14. novembra do 12. ure.

Energetska zbornica Slovenije bo izbrala tri zmagovalce, ki bodo svoje ideje predstavili 13. decembra, na slovesni podelitvi nagrad. Podelili bodo priznanja za najboljše raziskovalne naloge ter denarne nagrade v višini 300 evrov za tretje mesto, 700 za drugo in 1000 evrov za zmagovalca.

Več informacij o natečaju je na voljo na www.trajnostnaenergija.si.