STAznanost

Krka bo že 46. podelila nagrade za raziskovalna dela

Novo mesto, 10. oktobra - Novomeška farmacevtska družba Krka bo v petek podelila že 46. Krkine nagrade za posebne dosežke na področju raziskovalnega dela, za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela ter za srednješolske naloge. Slavnostni govornik na podelitvi bo dr. Zvone Simončič, so sporočili iz Krke.

V Krki poudarjajo, da so mladi, inovativni kadri ključ za uresničevanje poslovnih načrtov in temelj za dobro poslovanje v prihodnosti. Zato mlade, željne znanja in odkritij, s Krkinimi nagradami spodbujajo k raziskovanju in strokovni rasti.

Tako so doslej podelili že 2577 nagrad. Od leta 2005 vsako leto podelijo tudi pet Krkinih nagrad za posebne dosežke na področju raziskovalnega dela, piše na spletni strani Krkine nagrade.

Nagrajene raziskovalne naloge so doktorati, magisteriji, specialistične naloge, diplomska dela in samostojna raziskovalna dela s številnih področij znanosti in tehnologije, povezanih s farmacevtsko industrijo - iz kemije, farmacije, medicine, biotehnologije, ekonomije, trženja, prava, informatike in ekologije.

Krkine nagrade so tudi enkratna oblika sodelovanja raziskovalnih in izobraževalnih ustanov s Krko. Povezava med akademskim okoljem in Krkinimi raziskovalci omogoča pretok znanja ter zagotavlja prepletenost temeljnih in aplikativnih raziskav, katerih rezultat so številni uspešni raziskovalni projekti, pravijo v Krki.