STAznanost

Pogovor o kariernih poteh mladih znanstvenikov doma in v tujini

Ljubljana, 15. februarja - Spletni medij Metina lista po nedavnem izidu zbornika intervjujev z mladimi slovenskimi znanstveniki organizira okroglo mizo, na kateri bo govora o kariernih poteh mladih znanstvenikov in znanstvenic doma in v tujini. Dogodek bo potekal danes, 15. februarja, ob 19. uri v Kavarni Union v Ljubljani.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

- dr. Barbara Turk Niskač - nekdanja mlada raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Fulbrightova štipendistka na Univerzi Rutgers v ZDA,
- Martin Vodopivec - mladi raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za biologijo,
- dr. Maša Čater - nekdanja mlada raziskovalka na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, zaposlena v podjetju Arhel,
- Luka Lisjak Gabrijelčič - doktorski študent na Central European University,
- dr. Marko Soderžnik - sodelavec Odseka za nanostrukturne materiale na Institutu Jožef Stefan, nekdanji podoktorski raziskovalec na Nacionalnem inštitutu za materialne znanosti v Tsukubi na Japonskem.

Pogovor bosta vodila dr. Ana Slavec in dr. Luka Ausec, ki tudi intervjuvata mlade znanstvenike v okviru rubrike Meta PHoDcast. Dogodka se bo udeležilo in v razpravi sodelovalo tudi nekaj drugih avtorjev prispevkov v knjigi.