STAznanost

Pogovorni večer Hvala za nevrone tokrat o svetu kot iluziji

Ljubljana, 1. marca - Študentje kognitivne znanosti prirejajo pogovorni večer Hvala za nevrone, na katerem bodo spregovorili o tem, ali je svet iluzija in katere so najpogostejše razlage sveta kot iluzije. Dogodek bo potekal v četrtek ob 19. uri v ljubljanski Kavarni Union.

Znotraj tematike iluzij se bodo v pogovoru spraševali, ali obstaja objektivni svet zunaj nas in ali imamo do njega poln dostop. Zanimalo jih bo, kako smo pri spoznavanju sveta omejeni z našimi čutili, pogovarjali pa se bodo tudi o eksperimentih s področja kvantne mehanike, ki zamajajo naš ustaljen pogled na svet.

V pogovoru bodo sodelovali strokovni sodelavec z Nevrološke klinike Jurij Dreo, ki bo temo osvetlil z vidika nevroznanosti in kognitivne znanosti, filozof s poglobljenim znanjem fenomenologije Janko M. Lozar ter fizik in kognitivni nevroznanstvenik Mitja Peruš.

Na dogodek vabijo vse znanstvene navdušence, študente, profesorje, strokovnjake in vse ostale radovedneže.

Študentska sekcija slovenskega društva za kognitivne znanosti si z organizacijo debat Hvala za nevrone že od leta 2012 prizadeva kognitivno znanost predstaviti najširšemu občinstvu. Tokratni dogodek Hvala za nevrone je sicer drugi v letošnjem šolskem letu.