STAznanost

V okviru dnevov industrijske robotike tudi RobotChallenge

Ljubljana, 27. marca - Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko se bo danes začela letošnja izvedba dnevov industrijske robotike. V okviru dogodka, ki bo potekal do 31. marca, bodo razglasili tudi zmagovalce študentskega tekmovanja v izdelavi in simulaciji robotskih celic v virtualnem okolju, poimenovanega RobotChallenge.

Dnevi industrijske robotike so tradicionalen dogodek, ki ga vsako leto organizirajo študenti Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Namen dogodka je, da s pomočjo zanimivih in inovativnih robotskih aplikacij študentom in širši javnosti približa industrijsko robotiko, piše na spletni strani dogodka http://www.dnevirobotike.si/.

Dogodek se začne z današnjimi predavanji strokovnjakov iz industrije in raziskovalnih področij na temo robotike, od torka do četrtka pa si bo v avli fakultete mogoče ogledati letošnje aplikacije robotov, pri čemer imajo zainteresirani študenti možnost delati z roboti.

Petek bo nato namenjen strokovni ekskurziji, v okviru katere si bodo ogledali uporabo robotike in avtomatiziranih sistemov v praksi. V podjetju TPV jim bodo predstavili najnovejša avtomatsko vodena vozila, v podjetju Krka pa si bodo ogledali najsodobnejši obrat za proizvodnjo zdravil Notol 2.