STAznanost
Humanistika in družboslovje

Objavljen javni razpis za spodbujanje mobilnosti visokošolskih učiteljev

Ljubljana, 3. maja - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pripravilo javni razpis Mobilnost slovenskih visokošolskih učiteljev, s katerim želijo okrepiti odprtost slovenskega visokošolskega prostora v mednarodno okolje. Za razpis je namenjenih 1,8 milijona evrov sredstev.

Razpis delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Za zahodno kohezijsko regijo je namenjenih največ do 1,2 milijona evrov, za vzhodno kohezijsko regijo pa največ do 600.000 evrov. Rok za oddajo vlog je do 5. junija do 13. ure.

S sredstvi iz razpisa se bodo visokošolski učitelji lahko od najmanj treh do največ šestih mesecev pedagoško in strokovno izpopolnjevali na tujih visokošolskih institucijah. Kot so sporočili z ministrstva, namreč aktivno udejstvovanje in sodelovanje slovenskih visokošolskih zavodov s partnerji v mednarodnem akademskem okolju vodi k razvoju kakovostnega in mednarodno primerljivega visokošolskega sistema.

Obenem pripomore k posodobitvam pedagoškega procesa ter posredno k izboljšanju kompetenc študentov in s tem k boljši zaposljivosti diplomantov. Prav tako ima pozitivne učinke na prepoznavnost slovenskega visokošolskega prostora v mednarodnem okolju ter na večje povezovanje slovenskih visokošolskih kadrov in institucij z mednarodnim okoljem, so še sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Sektor za visoko šolstvo za morebitne prijavitelje na razpis pripravlja tudi informativni dan. Ta bo v sredo, 17. maja, ob 10. uri v prostorih ministrstva.