STAznanost

Ljubljana bo prihodnje leto gostila evropsko konferenco o omrežjih in komunikacijah

Ljubljana, 22. junija - Slovenska prestolnica bo prihodnje leto gostila evropsko konferenco o omrežjih in komunikacijah (EuCNC). Tehnični programski odbor konference, ki bo potekala od 18. do 20. junija 2018, bosta vodila dr. Mojca Volk s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in prof. dr. Mihael Mohorčič z Odseka za komunikacijske sisteme Instituta Jožef Stefan.

Konferenca bo predstavljala dobro priložnost za večjo prepoznavnost razvojno naravnanih slovenskih podjetij, ki so se že ali se želijo vključiti v razvoj naprav, storitev in rešitev s področij pete generacije mobilne telefonije (5G) in interneta stvari, je za STA pojasnil Mohorčič.

Ljubljano kot gostiteljico so najavili na letošnji izvedbi konference EuCNC, ki je pred dnevi potekala v finskem mestu Oulu. Pri izmenjavi mnenj in predstavitvi raziskovalnih dosežkov na področjih razvoja 5G, izvajanja komunikacijskih storitev v oblaku, virtualizacije funkcij in upravljanja omrežij je sodelovalo več kot 600 udeležencev iz več kot 30 držav, s skupno več kot 200 prispevki in 40 pilotnimi demonstracijami.