STAznanost

Onkološki inštitut z mednarodnim priznanjem za kakovost in varnost bolnikov

Ljubljana, 6. julija - Onkološki inštitut Ljubljana je te dni uradno prejel mednarodni certifikat akreditacije AACI, ki odraža skladnost delovanja inštituta z zahtevami standarda. To je uradno priznanje, da si na inštitutu prizadevajo za čim boljšo kakovost in varnost bolnikov, so zapisali na spletni strani inštituta.

"Mednarodna akreditacija odseva skupno delo vseh zaposlenih na Onkološkem inštitutu Ljubljana in prizadevanje, da bi bilo za vsakega bolnika najbolje poskrbljeno," so besede strokovnega direktorja inštituta Viljema Kovača ob pridobitvi uradnega certifikata sporočili z inštituta.

Presoja za pridobitev akreditacije po mednarodnem akreditacijskem standardu za zdravstvene organizacije AACI je na OI sicer potekala od 21. do 23. marca, opravila jo je AACI družba za akreditacijo.

Presojevalci so izpostavili nekaj pozitivnih ugotovitev o onkološkem inštitutu, kot so mednarodno priznani visoki dosežki v medicini z visoko ravnijo osveščenosti glede kakovosti in varnosti, izjemne dosežke na različnih področjih zdravstvene oskrbe in farmacevtske dejavnosti ter takojšnja implementacija pomembnih zakonov in predpisov v svojih pravilnikih.

Certifikat AACI (American Accreditation Commission International) je tako uradno potrdilo, da si zaposleni na inštitutu, ki je sicer eden od enajst evropskih kompetenčnih centrov, prizadevajo za najboljšo možno oskrbo bolnikov in da se ti lahko počutijo varne, njihova obravnava pa je na najvišji ravni, so še dodali na inštitutu.