STAznanost

V Ljubljani začetek poletne šole na temo raka

Ljubljana, 27. septembra - Na Biotehniški fakulteti v Ljubljani se je danes začela poletna šola na temo raka. V okviru šole, ki bo potekala do petka, se bodo udeleženci dotaknili tako zgodovine kot sodobnih pristopov, vpliva raznih okoljskih in genetskih dejavnikov ter alternativnega zdravljenja, so zapisali organizatorji dogodka.

Na poletni šoli bodo udeleženci dobili vpogled v raziskovanje, diagnostiko in zdravljenje raka. V treh dneh se bodo zvrstila predavanja vodilnih predavateljev iz posameznega področja raziskovanja raka.

Prvi dan bo namenjen pogledu v zgodovino in biologijo raka, v četrtek pa bo v ospredju diagnostika, imunost in zdravljenje raka. V petek bodo spregovorili o novih vidikih zdravljenja raka in matičnih celicah, poletno šolo pa bodo zaključili z okroglo mizo.

Ideja o poletni šoli se je porodila že leta 2013, ko je bila izvedena na temo mikroskopiranja za manjše število udeležencev. Leta 2014 so za glavno tematiko izbrali antibiotike, sledili so gensko spremenjeni organizmi, leta 2016 pa se je šola vrtela okoli cepiv.

Poletno šolo organizira Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani, Nacionalnim inštitutom za biologijo in Društvom študentov mikrobiologije Slovenija.